Mikä on persoonallisuus DNA-testi?

Persoonallisuus DNA-testi on käyttäytymistieteellinen DNA-testi, joka hyödyntää DNA-sekvensointitekniikkaa persoonallisuuteen vaikuttavien geenien tutkimuksessa. Se tarjoaa sinulle luonteen geneettiset perusteet ja sekä analyysin elementeistä, jotka muokkaavat persoonallisuuttasi ja käyttäytymistäsi. Testistämme voit oppia, miten genetiikka vaikuttaa käyttäytymiseen eri tilanteissa stressinhallinnasta sosiaalisuuteen. Löydä enemmän tietoa siitä, mikä tekee sinusta ainutlaatuisen ihmisen. Kaikki tämä vain yksinkertaisella sylkinäytteellä!

Miten testi toimii?

Testissä tutkitaan geenien erilaiset variantit, joiden yhteys tiettyihin personaallisuuksiin on todistettu lukuisissa tutkimuksissa. Tämä testi perustuu Karmageeni i5: een, yksilölliseen geeniprofiiliin, jonka ovat rakentaneet ammattitaitoiset psykologit. Tämä kattaa ns. persoonallisuuden suuret 5 ulottuvuutta, jotka tunnetaan yksinkertaisesti nimellä ”Big Five”.

Persoonallisuus DNA-testi

Persoonallisuuden viisi piirrettä

Viiden tekijän malli kattaa viisi persoonallisuutta (kielestä tai kulttuurista riippumatta) ja ne perustuvat tilastolliseen analyysiin ominaisuuksista, jotka esiintyvät ihmisten kuvauksissa itsestään tai muista ihmisistä. Big Five on tällä hetkellä eniten käytetty ja hyväksytty persoonallisuusmalli persoonallisuuden tutkimuksessa ja sen suhteen, miten se muuttuu ajan myötä ja miten se liittyy muihin muuttujiin.

Persoonallisuus-DNA-testi käyttää omaa algoritmia joiden pohjalta luodaan profiili karmageeni-i5 :en eri geenivarianteista. Algoritmi ottaa myös polygeenisen periytymisen huomioon ja se yhdistää geenivariantit 14 eri käyttäytymisominaisuuteen. Testi on ainulaatuinen ja tarkka persoonallisuus profiilin tutkimuksessa.

Mitä on käyttäytymistieteellinen genetiikka?

Käyttäytymistieteellinen genetiikka tai käyttäytymisen geenitekniikka on geneettisten ja ympäristövaikutusten tutkimista ihmisen käyttäytymisessä. Tutkimalla geneettisiä vaikutusta, voidaan löytää kiinostavia ja olennaisia tietoja siitä, miten ympäristö vaikuttaa ihmisen erilaisiin käytöstyyppeihin. Kaiken käyttäytymisen perustana ovat geenit ja ne rakentavat yhdessä ympäristön kanssa käyttäytymisen perustan.

Lue lisää tästä DNA-testistä ja käyttäytymistieteellisen genetiikan tutkimuksista.

Testitulokset

Tulokset ovat saatavilla jo 1-2 viikon kuluessa ja ne esitetään  kattavassa, 21-sivuisessa raportissa. Tutustu tämän testin näyteraporttiin.

Persoonallisuus DNA-testi tulokset

Testauspäivitys: Tutustu lisää!

Lisämaksusta 60€ voit selvittää vielä enemmän itsestäsi! Jos päätät valita tämän päivityksen, sinulle annetaan laajennettu raportti, joka sisältää henkilökohtaisia neuvoja urasta, suhteista ja hyvinvoinnista DNA-pisteidesi ja psykologisen profiilisi perusteella. Näytä laajennetun raportin näyte.

Muut terveystestit

EasyDNA: n tuotevalikoimaan kuuluvat myös muut yksilölliset DNA-testauspalvelut, joista saatat olla kiinnostunut. Sairausriskiä kartoittavat geenitestit, kosmetologien suosimat ihohoidon testit ja ruokavalioon liittyvät hyvinvointi DNA-testit.