Miksi kissallasi voi olla allergioita?

Kissani oireilee, onko mahdollista että sillä on allergia? Ruoka-allergiat toisinsanoen herkkyydet ovat hyvin yleisiä ihmisillä. Jos ihmisillä on yliherkkyyksiä ruoille, miksei kissallasi voisi olla? Herkistyminen on niin kutsuttu intoleranssi, joka on kehon reaktio, useimmiten ruokaan, mutta sen voi aiheuttaa muutkin asiat esim. villa, pöly. Allergeeneja voi hyvin löytyä kodistamme ja ympäristöstämme. Ne voivat vaikuttaa lemmikkisi hyvinvointiin ja tämän seurauksena kissasi saattaa jäädä vaille hyvälaatuista elämää.

 

Allergiatesti sisältää 148 ruoka-ainetta ja 52 ei-ruoka-ainetta

Ota selvää aiheuttaako tietyt ruoka- tai keinotekoiset aineet reaktion lemmikkikissassasi. Testi analysoi 148 ruoka-ainetta ja 52 ei-ruoka-ainetta, kuten mm. maito, taatelit ja pöly. Testi kertoo, mitkä ruoat tai allergeenit aiheuttavat reaktion ja tulisi siten välttää:

Elintarvikkeet

Ei-ruoka-aineet

Miksi kannattaa testata kissa herkkyyden varalta?

Kissat voivat kokea haitallisia reaktioita, kuten ihmisetkin. Jotkut oireet ovat helpompia huomata kuin toiset, kuten ihottuma tai ruoansulatusongelmat. Kissasi mielialan muutosten huomaaminen voi paikoittain olla vaikeaa ja kissasi saattaa masentua huomaamattasi.

Näyteraportti

Näytteen saavuttua laboratorioon, tulokset ovat valmiit 3-5 arkipäivässä. Raportti sisältää kaikki tarvittavat tiedot, ymmärtääksesi mihin testattuihin aineisiin kissallasi on yliherkkyyttä. Raportti sisältää myös kattavan oppaan siitä, miten voit jättää pois mahdolliset yliherkkyyksien aiheuttajat kissasi ruokavaliosta.

Katso näyteraportti

Miten näytteenottoprosessi etenee?

Laboratorio tarvitsee analyysiä varten vain hieman kissan karvaa. Testipakkaus sisältää kaiken tarvittavan testin suorittamiseen. Näytteenottoprosessi on hyvin yksinkertainen ja helppo. Ota huomioon, että jos karvaa ei kerätä alla annettujen ohjeiden mukaisesti, laboratorio ei pysty analysoimaan näytteitä:

  • Voit kerätä näytteen mistä tahansa, kissasi kehosta.
  • Ihanteellisesti karvanäytteen tulisi sisältää karvan juuri, mutta jos se ei ole mahdollista, leikkaa niin läheltä juurta kuin pystyt.
  • Jos karva on yli 2,5cm pituinen, tarvitsemme niitä vain 5 tai 6 kappaletta.
  • Laita karvat annettuun pussiin ja kirjoita lemmikkisi nimi etikettiin.
  • Saat myös pienen vihreän keräysputken, jolla voit lähettää laboratorioon 1 näytteen mistä vain kohteesta (esim. ruokanäyte), jolle uskot lemmikkisi olevan yliherkkä. Tämä voi olla ruuan sijasta myös herkuista, shampoosta, materiaalista, siitepölystä tai pölystä.
  • Älä lähetä karvanäytettä metallipakkauksessa, kuten metallifoliossa.
  • Laita karvanäytteet turvalliseen kirjekuoreen tai postipakettiin ennen kuin lähetät ne annettuun osoitteeseen.

Kissan yliherkkyyksien hoito

Saatuasi näyteraportin, se kertoo mihin lemmikkisi on herkistynyt. Joissain tapauksissa herkistyminen voi vaatia hoitoa, kun taas toisissa riittää kissan ruokavalion muuttaminen. Lisäksi raportti sisältää kattavan oppaan, jonka suosittelemme käymään läpi eläinlääkärisi kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

Miten allergia ja intoleranssi eroaa toisistaan?

Allerginen reaktio on yleensä vakavampi kuin intoleranssi ja se ilmenee välittömästi. Intoleranssit voivat muuttua ajan myötä, eivätkä oireet ilmene välittömästi. Ne voivat ilmetä 10 minuutista jopa 48 tuntiin sen jälkeen, kun ruokaa on syöty.

Mikä on kissojen ruoka-allergia?

Ruoka-allergia on immuunijärjestelmän haitallinen reaktio, joka usein johtuu jostain ruoan sisältämästä proteiinista.

Toisin sanoen, jos kissallasi on ruoka-intoleranssi, immuunijärjestelmä ei välttämättä aktivoidu. Ruoka-allergiat ovat harvinaisempia kuin intoleranssit.

Onko kissalle ikärajaa testin suorittamiseen?

Testi soveltuu kissoille, jotka syövät täysiä aikuisten aterioita, joten yleensä tämä on 6 kuukauden iästä eteenpäin.

Vaikuttavatko lääkkeet kissan allergiatestin tuloksiin?

Useimmat lääkkeet eivät vaikuta testiin, koska tämä ei ole verikokeeseen perustuva allergiatesti. Jos olet kuitenkin huolissasi tietystä lääkeaineesta, voit kertoa siitä meille ja voimme tarkistaa asian suoraan laboratoriosta.

Erikoistarjoukset ja alennukset

Yhden kissan testin hinta on 139 euroa. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden saada jokaisesta ostetusta lisätestistä prosentin alennuksen.

Muita eläinten DNA-testejä

Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia eläinten DNA-testejä, jotka voivat kiinnostaa jos omistat muitakin lemmikkejä. Meillä on erityisen vahva koirien DNA-testi osio, jossa on testejä kuten koirien allergiatesti ja koiran rotutesti. Ilmoitathan meille, jos olet kiinnostunut jostakin näistä testeistä.