Tee itse oma testipakkaus

Täältä löydät yksityiskohtaiset ohjeet oman testipakkauksen tekemiseen. Tarvitset vain näytteenottotikut ja voit printata testauslomakkeen suoraan tästä linkistä Sample Submission Form.

Huomiot

  • Testihenkilöt eivät saa syödä eikä tupakoida viimeisen tunnin aikana ennen näytteenoton suorittamista.
  • Näytteenottoa suorittaessa on tärkeää että suu on puhdas ylimääräisistä ruuantähteistä. Suu voidaan puhdistaa huuhtomalla se vedellä vähintään kolme kertaa lämpimällä vedellä. Lapsilla tai vastasyntyneillä suu voidaan huuhdella, juomalla hieman lämmintä vettä. Älä käytä missään tapauksessa puhdistusaineita tai hammastahnaa.
  • Muista että näytteenottotikun päähän EI SAA KOSKEA missään vaiheessa. Ei edes kuivana.

Kuinka tehdä oma DNA-testipakkaus?

1. Tarvitsen 4 kpl steriilejä vanutikkuja, jokaiselle testiin osallistuvalle henkilölle. Näitä usein myydään apteekeissa ja muissa terveyskaupoissa. Jos testitikussa on kaksi vanuosaa, niin katkaise toinen pois, jotta siitä tulee yhden vanuosan käsittävä tikku. On tärkeää että et koske vanupäähän missään vaiheessa.

2. Lisäksi tarvitset pienemmät kirjekuoret jokaisen henkilön testitikkuja varten. Jokaisen henkilön testitikut laitetaan omaan kuoreensa näytteenoton jälkeen. Muista lisätä testitikuille varattuihin kirjekuoriin henkilötiedot.

Näytteenotto-ohjeet

Vaihe 1

Lisää testitikkuille varattuihin pieniin kirjekuoriin testinumero (Case Number) testattavan koko nimi, syntymäaika ja suhde oletettuun henkilöön.

Vaihe 2

Hiero testitikun vanupäällä posken sisäpintaa suun kautta sekä ikenien reunoja ja huulten takaa. Tee tätä noin 10 sekuntia. Tällä tavalla saadaan irtoamaan soluja näytteeseen eikä ainoastaan sylkeä. Jokainen testihenkilö käyttää tällä tavalla molemmat testitikut.

Vaihe 3

Anna tikkujen kuivua vähintään 1 tunti ennenkuin laitat ne kirjekuoriin. Laita tikku sellaiseen paikkaan, jossa se voi olla koskettamatta mitään pintoja (esim. tyhjä vesilasi). Kun tikut ovat kuivunut, niin laita ne varovasti kirjekuoreen.

Vaihe 4

Laita pienet näytekirjekuoret suurempaan kirjekuoreen lähetystä varten. Muista laittaa mukaan myös testilomakkeet. Nyt voit lähettää näytteet tutkittavaksi. Muista lisätä oikean arvoinen postimerkki.

Olen lähettämässä näytettäni?

Ota ennen näytteen lähetystä yhteyttä asiakaspalveluun, josta saat osoitteen ja samalla voimme varmistaa tiedon että näyte on nyt lähdössä. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai jätä yhteydenottopyyntö sivun yläreinasta.