Mitkä ovat yliherkkyys testin pääpiirteet?

Kattava analyysi

Yliherkkyys testi kattaa jopa 725 eri ainetta ja niiden aiheuttamia reaktiota!  Yliherkkyys testi tutkii 400 ruoka-ainetta, käsittäen päivittäisiä ruokia sekä tavallisia ruuanlaiton lisäaineita. Lisäksi testissä 325 muuta ainetta esimerkiksi lemmikit ja siitepölyt. Testaus kertoo henkilön ravitsemusvajeen, metallimyrkyllisyyden, suoliston tasapainon ja hormonitasapainon analyysin.  Katso tästä kaikkien testattujen aineiden lista.

Laatua akkreditoidusta laboratoriosta

Laboratorio on suorittanut jo yli 400 000 tutkimusta ympäri maailman ja sillä on yli 10 vuoden kokemus kliinisistä tutkimuksista.  Laboratoriossa käytetyn Mars III (Multiple Analytical Resonance Systems) bioresonanssilaitteilla tutkimukset suoritetaan standardin ISO EN 13485 mukaisesti.

Helppo suorittaa, ei verinäytettä

Tämä testi vaatii vain pienen hiusnäytteen, joka voidaan ottaa itsenäisesti kotona!  Näytteenotolla ei ole vaikutusta tuloksiin, toisin kuin veri- ja virtsakokeet, joihin vaikuttaa viimeaikainen ravinnon saanti ja jotkin muut tekijät. Tämä mahdollistaa terveydentilan tarkastelun pidemmältä aikajaksolta.

Nopeat ja henkilökohtaiset tulokset

Yliherkkyys testitulokset ovat saatavilla 7-10 työpäivän sisällä näytteiden vastaanottamisesta laboratorioon.  Saat myös ilmaisen 19-sivun kattavan oppaan, joka selittää tuloksia syvällisemmin ja auttaa sinua tuntemaan olosi paremmaksi. Opas on suunniteltu ravitsemusalan ammattilaisten toimesta ja sitä on helppoa lukea sekä tulkita. Lisäksi saat myös 6 viikon ruokapäiväkirjan suunnittelun ohjeen, joka auttaa sinua optimoimaan ruokavalion!

Näytteenotto yliherkkyys testiä varten

Huomaa että testipakkausta ei käytetä tämän testin näytteenottoon. Hiusnäytteenotto on suhteellisen yksinkertainen ja helppo.  Siitä huolimatta suosittelemme, että luet huolellisesti alla olevat ohjeet onnistuneen testinäytteen saamiseksi:

• Minkä tahansa hius/karva kehosta voidaan testata

• Hiusvärit tai hoidot eivät vaikuta testituloksiin

• Jos hiukset ovat pidempiä kuin 3cm tarvitsemme vain viisi yksittäistä hiusta

• Ihannetapauksessa näytteiden tulisi sisältää hiusjuuri, vaikka se ei aina ole mahdollista

• Jos leikkaat hiuksia, yritä leikata ne mahdollisimman lähellä juuria

• Kun näyte on otettu, aseta se pieneen suljettavaan pussiin varmistaen, että se pysyy kuivana ja ehjänä

• Älä lähetä hiusnäytettä metallisessa foliossa tai muussa metallisessa pakkauksessa

• Aseta hiusnäytteet kirjekuoreen tai vastaavaan pakkaukseen ja postita lähetys postikonttorissa.

 

Huom! Testillä ei tehdä lääketieteellistä diagnoosia. Testausmenetelmät ovat korkeasti validoituja laboratoriomenetelmiä, mutta ne eivät korvaa terveydenhuollon tutkimuksia. Jos epäilet itselläsi jotain sairautta tai vastaavaa tilannetta, niin ota aina ensimmäisenä yhteyttä omaan terveydenhuoltoon tutkimusten ja hoidon saamiseksi. Huomaa että testissä tutkitaan yliherkkyyksiä eli herkistymistä erilaisille aineille. Testi ei mittaa vasta-aineita, joiden mittausta tarvitaan ja käytetään varsinaisen allergian diagnosoinnissa. Huomaa myös että EasyDNA:n kaikissa testeissä on vastuuvapauslauseke, jossa asiakas on vastuussa tiedon ja testien käyttämisestä.

Katso myös muut easyDNA:n mahtavat testitarjoukset. Hyvinvointia voidaan tutkia mm. mikrobiomin tutkimuksella ja merkittävää tietoa terveydestä saadaan geenitesteillä.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mikä on ero allergian ja intoleranssin eli aine herkkyyden välillä?

Allergiat ovat voimakkaampia kuin yliherkkyydet ja niiden reaktio alkaa yleensä heti. Allergialla on taipumus esiintyä koko elämän ajan. Yliherkkyydet ovat yleensä luonteeltaan vähemmän vakavia ja voivat muuttua ajan myötä. Herkkyydet voivat joskus olla hyvinkin elämää rajoittavia ja aiheuttavat monenlaisia oireita. Lisäksi yliherkkyyden oireet eivät välttämättä esiinny välittömästi, vaan niiden alkaminen voi olla tapahtua vasta päivien kuluttua.

Hiukseni ovat hyvin lyhyet, voinko silti tehdä testin?

Hiusnäytteen ei tarvitse olla päästä. Tämän testin hiusnäyte voi olla mistä tahansa kehon osasta, mukaan lukien jaloista, käsivarsista tai rinnasta.

Hiukseni on värjätty, vaikuttaako se testituloksiin?

Ei, testi suoritetaan hiusnäytteen rakenteista, joten hiusten värjäyksellä ei ole vaikutusta tuloksiin.

Mitä määritetään metallien myrkyllisyyden analyysissä?

Tämä terveystesti ei kerro kuinka paljon metallia on kehossa.  Metallien myrkyllisyysanalyysi määrittää herkkyyden testissä mukana oleville metalleille.  Herkkyys ei ole sama kuin kosketusallergia, jossa metalliin koskettaminen aiheuttaa reaktion. Tämä testi tutkii herkkyyttä, jota esiintyy pitkäaikaisissa altistuksissa. Yleisiä lähteitä ovat työssä käyvät koneet ja ilmastointijärjestelmissä käytetyt metallit.

 

Mitä yliherkkyystestin tulokset kertovat?

 

Raportti on suunniteltu tarjoamaan selkeyttä tuloksista ja sen perusteella syntyneistä suosituksista.

Tavoitteenamme on, että pystyt ottamaan askeleita kohti ravitsevaa ja nautinnollista ruokavaliota sekä terveellistä ja onnellista elämää.

 

 • Tulostesi selitys
 • Ruoka-aineherkkyysanalyysi
 • Ei-ruoka-aineherkkyysanalyysi
 • Hormonaalisen tasapainon analyysi
 • Suolistomikrobiston kemiallinen analyysi
 • Ruoansulatuksen ja aineenvaihdunnan analyysi
 • Metalliherkkyysanalyysi
 • Mineraali- ja ravintoainetutkimus
 • Vitamiinien analyysi
 • Lisäaineiden analyysi
 • Mitä voit tehdä seuraavaksi?
 • Yksinkertaiset neuvot – 23 päivän suunnitelma
 • E-numeroiden selitys
 • Metallien mahdolliset lähteet

 

Päivittäiset ruoat

On yleistä, että päivittäiseen ruokavalioon sisältyviä aineita antavat testissä ns. positiivisen tuloksen. Näissä tilanteissa voi kehossasi olla käynnissä prosessi, joka sekoittaa aineenvaihduntaa tai suoliston bakteerikantaa, mutta ei varsinaisesti aiheuta vielä oireita.

Mikä tahansa syy onkin, älä huolestu. Puhumme ruoka-aineherkkyydestä emmekä varsinaisesta allergiasta. Siksi ruokavalion eliminointi ja myöhempi uudelleen käyttöönotto voivat auttaa. Tämä saattaa tarkoittaa, että sinun on eliminoitava suosikkiruoka tai ruokavalion peruspilari viikkojen ajaksi, mutta voit ottaa sen takaisin käyttöön. Ruoan eliminointi antaa suolistolle aikaa ”levätä” ja uudelleen käyttöönotto antaa mahdollisuuden arvioida, miten ruoka-aine vaikuttaa sinuun jatkossa pidemmällä aikavälillä.

 

Suoliston ravitseminen

Useimmissa tapauksissa eliminaatiodieetti riittää helpottamaan oireita ja auttaa lisäämään ymmärrystä ruuista, jotka eivät sovi keholle. On myös suositeltavaa pohtia ruoansulatuskanavan ravitsemusta ja suoliston bakteerien epätasapainon korjaamista ruoansulatuksen ja oireiden parantamiseksi. Suoliston mikrobiomin tutkimus antaa tärkeää tietoa millaisessa tilanteessa suolistosi bakteerikanta on.

 

Mikä on ruoka-aineherkkyys?

Ruoka-aineherkkyys tapahtuu, kun elimistöllä tulee ongelmia ruoka-aineen hajoituksessa. Ruoka-aineherkkyys voi aiheuttaa oireita, kuten turvotusta, suolen toiminnan muutoksia, päänsärkyä ja väsymystä. Se voi myös myötävaikuttaa kroonisten sairauksien, kuten ärtyvän suolen oireyhtymän, kroonisen väsymyksen, niveltulehduksen, autismin ja ADHD oireisiin.

 

Hormonaalisen tasapainon analyysi

Mikä on hormonaalinen tasapaino?

Hormonaalinen epätasapaino on yksi yleisimmistä syistä pahoinvointiin. Huono ruokavalio, krooninen stressi, huono suoliston terveys, heikko immuuniterveys, passiivinen elämäntapa, genetiikka ja lisääntynyt altistuminen hormonitoimintaa häiritseville kemikaaleille voivat kaikki aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa.

 

Suolistomikrobiston analyysi

 

Mikä on suolistomikrobisto?

Nämä ovat hyviä bakteereja, jotka löytyvät suolistomikrobistosta. Nämä bakteerit voivat vaikuttaa terveyteen, vähentää tai lisätä sairausriskiä ja vitamiinien synteesiä. Vitamiinit eivät tule ainoastaan ruoasta, vaan niitä tuotetaan myös suolistossa bakteerien toimesta.

Metalliherkkyysanalyysi

 

Mikä on metallimyrkytys?

Metallimyrkytys on suurten raskasmetallimäärien kerääntymistä kehon pehmytkudoksiin. Raskasmetallit, jotka yleisimmin liittyvät myrkytykseen, ovat lyijy, elohopea, arseeni ja kadmium.

Altistuminen tapahtuu yleensä teollisuuden altistuksen, saasteen, ruoan, lääkkeiden, väärin päällystettyjen elintarvikepakkausten tai lyijypohjaisten maalien nauttimisen kautta.

 

Mineraali- ja ravintoainetutkimus

 

Mitä ovat fytonutrientit?

Fytonutrientit ovat kasvien tuottamia luonnollisia kemikaaleja, jotka auttavat niitä suojaamaan itseään, esimerkiksi hyönteisiltä ja auringolta. Syömällä fytonutrientteja sisältäviä ruokia voimme hyödyntää näitä luonnollisia yhdisteitä ja käyttää niitä terveyshyötyihin.

 

Vitamiinien analyysi

 

Matala vitamiinitaso

On suositeltuja päivittäisiä määriä, jotka tulee nauttia jokaisesta vitamiinista. Vitamiinivaatimukset vaihtelevat kuitenkin henkilöstä toiseen riippuen elämänvaiheesta, aktiivisuustasosta, stressitasosta, terveydentilasta ja lääkityksestä.

 

Lisäaineiden analyysi

 

Mitä ovat lisäaineet?

Lisäaineet ovat aineita, jotka lisätään ruokaan tietystä syystä, kuten parantamaan ruoan ulkonäköä tai makua, säilyttämään ruokaa ja tekemään siitä pidempään säilyvää, auttamaan ruokaprosessointia ja valmistusta, stabiloimaan ruokaa ja pitämään sen turvallisena syödä.