Näytteenotto-ohjeet käytettäessä EasyDNA testipakkausta

Ohjeet sisältyvät jokaiseen testipakkaukseen. Alla näet miten näytteiden ottaminen suoritetaan. Kaikilta testiin osallistuvilta henkilöiltä otetaan näyte tämän ohjeen mukaisesti.

HUOM: Testattavan tulee noudattaa täsmällisesti annettua ohjeistusta. Väärin tehty ja noudattamatta jättäminen voi pahimmillaan johtaa analyysin keskeyttämiseen ja uusinta näytteenottoon.

  • Älä syö tai juo mitään vähintään tuntia ennen näytteenottoa. Ruuan tai juoman kemialliset aineet voivat siirtyä näytteen mukana, joka johtaa testin suorittamisen virheisiin.
  • Älä tupakoi tuntia ennen näytteenottoa.

Miten näytteet otetaan?

Seuraavassa kerrotaan, miten posken solunäyte otetaan.

Vaihe 1

Avaa koodattu testi kuori ja ota sen sisällä olevat vanutikkupakkaukset pois kuoresta. Muista että yksi koodattu kuori kuuluu yhdelle testattavalle henkilölle.

Vaihe 2

Täytä omat henkilötiedot koodattuun kuoreen (täytä myös henkilötiedot erilliseen tietolomakkeeseen, joka on testipakkauksen mukana).

Vaihe 3

Varmista että kätesi ovat puhtaat. Ota vanutikut esille varoen koskettamista vanupäähän. Hiero vanutikulla posken sisäpinnoilta ja kielen alta noin 10 sekunnin ajan (ei tarvitse painaa voimakkaasti). Muista käyttää kahdet vanutikut per henkilö.

Vaihe 4

Jätä vanutikut kuivumaan 1 tunnin ajaksi esimerkiksi puhtaaseen juomalasiin vanupää ylöspäin. Vältä koskemasta vanupäähän ja huomaa että eri testihenkilöiden näytteet eivät sekoitu tässä vaiheessa. Kuivauksen jälkeen voit asettaa vanutikut takaisin omaan koodattuun kuoreen.

Vaihe 5

Kun jokaisen testiin osallistuvan henkilön näyte on otettu ja suljettu omaan koodattuun kuoreen. Voit laittaa kaikki koodatut kuoret isompaan palautuskuoreen (muista myös tietolomake) ja lähetä näytteet takaisin laboratorioon postitse. Muista lisätä sopiva postimerkki.

Näyte voidaan ottaa samaan tapaan kaikenikäisiltä ihmisiltä, myös vastasyntyneiltä.

Näytteenotto on helppo suorittaa! Miten saan testipakkauksen?

Lähetämme testipakkauksen muutaman päivän kuluessa, kunnes olemme tarkistaneet tilauksenne. Jos sinulla on kysyttävää näytteenotosta tai testipakkauksen lähetyksestä, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme mielellämme.

Jos haluat lisätietoja isyystestiin liittyvistä palveluistamme, niin voit katsoa usein kysytyt kysymykset sivuilta.