Mitä laajaan terveys ja ominaisuus geenitutkimukseen kuuluu?Know yourself geenitesti analysoi laajasti geenisi ja antaa sinulle arvokasta tietoa, jonka avulla voit tehdä tärkeitä päätöksiä terveytesi, elämäntapojesi ja hyvinvointisi edistämiseksi. Tämä testi kattaa seuraavat alueet:

all in one kit

Sukuhistoria – Mistä esi-isät tulevat?

Kyllä, sukututkimus sisältyy terveys pakettiin! Testillä päästään uskomattomiin geneettisiin yksityiskohtiin, sillä sukuhistoriaan liittyviä geenejä on löydetty jopa yli 700 000 DNA-markkerin verran ympäri maailmaa. DNA-testauksella voidaan paikantaa sukua, maanosien ja maiden tasolla. Sinut voidaan identifioida geenien perusteella koostuvan suomalaisen perimän lisäksi esimerkiksi latvialaiseen perimään kuuluvaksi. Testin avulla saat selville juuri sinun geeneihin liittyvän historian.

Terveys ja sairaudet – Riskigeenit sairauksille

Joitakin sairauksia voidaan ehkäistä, jos toimenpiteisiin ryhdytään ajoissa. Analysoimalla geenikarttasi, saat arvokasta tietoa, jonka avulla voit tehdä tärkeitä terveyttäsi ja hyvinvointiasi koskevia päätöksiä. Illumina-teknologian avulla geenitestaus tarjoaa analyysin yli 100 eri sairaudesta, kuten matkapahoinvointi tai Parkinsonin tauti. Testi määrittää myös farmakogeneettisen paneelin, jonka tulokset voivat myös auttaa terveydenhuollon ammattilaista määräämään sopivimmat lääkkeet geneettisten tietojesi perusteella!

Perinnölliset syndroomat – geenivirheet

Testissä tutkitaan myös tunnettuja yhden geenimuunnoksen aiheuttamia sairauksia. Näitä ovat erilaiset syndroomat ja puutostilat. Henkilö voi olla tälläisen geenin kantaja joka ei koskaan sairastu tautiin, mutta tämä voi periytyä jälkeläisille, jolloin he voivat sairastua kyseiseen sairauteen. Jos kaksi tälläisen geenin kantajaa saa jälkeläisen, niin on riskinä että molemmat siirtävät geenimuunnokset lapselle, joka saa vallitsevan eli dominantin kantajuuden ja tätä kautta sairastuu tautiin varmuudella.

Persoonallisuus – Millainen olen pohjimmiltaan?

Eikä se vielä loppunut tähän, persoonallisuuden geneettinen testaus sisältyy pakettiin! Soveltamalla tiettyjä tutkimuksia geneettisiin tuloksiin, laboratorion tutkijat voivat yhdistää genetiikkasi mahdollisiin erilaisiin persoonallisuuden piirteisiin. Tämä testaus voi tunnistaa taipumuksesi esimerkiksi impulsiivisuuteen, neuroottisuuteen, älykkyyteen ja kuvaannolliseen luovuuteen. Tulokset voivat myöskin kertoa COMT- geenistä, jonka tiedetään olevan valtava vaikuttaja kuvannolliseen luovuuteen.

Ravitsemus – Kehon metaboliset vasteet?

Testi sisältää ravitsemukseen liittyvien geenien analysoinnin. Tulosraportissa arvioidaan geenien ja ravinteiden välistä suhdetta. Tästä analyysistä opit olennaisia asioita, kuten mitä ravintoaineita sinun tulisi saada enemmän, jos geneettinen taipumuksesi ei vastaanota niitä yhtä tehokkaasti kuin muut yksilöt. Testattuja ravintoaineita ovat esimerkiksi rasvat, hiilihydraatit, vitamiinit, kivennäisaineet ja monet muut. Testin tulokset voivat ohjata sinua terveellisempään ruokavalioon ja mahdollisesti jopa auttaa laihduttamisessa!

DNA-näytteen ottaminen

Vaaditun näytteen ottaminen ei voisi helpommaksi muuttua! Toimitamme sinulle testi paketin, joka sisältää kaiken tarvitsemasi. Näytteenotto vaatii sylkinäytteen, jonka ottamisessa menee noin 2-5 minuuttia. On tärkeä muistaa noudattaa pakkauksessa tulleita ohjeita ja lähettää näyte ohjeiden mukaisesti meille takaisin laboratoriotutkimuksia varten.

Tilaa testi

Toimita näyte

Tulokset sähköpostiin

 

Tulokset ja läpimenoaika

Testin tulokset kerrotaan niin yksinkertaisina, että kuka tahansa ymmärtäisi ne, mutta riittävän yksityiskohtaisina, jotta voit jakaa tarkastella niitä myös yhdessä lääkärisi kanssa. DNA-testiraportti lähetetään sinulle sähköpostitse noin 4 viikon kuluessa näytteiden vastaanottamisesta laboratorioon.

Miltä geenitestin tulokset näyttävät?

Katso tästä listattuna laajan geenitutkimuksen sisältö.

Laajan geenipaneelin tulokset tulevat asiakkaalle suoraan sähköpostitse. Tuloksissa kerrotaan yksityiskohtaisesti mikä on sinun sairaus riskisi suhteessa keskimääräisen ihmisen riskiin. Matalat riskit ovat 1-2 kertaisia ja korkeat riskit voivat olla jopa 5-20 kertaisia keskimääräiseen väestöön verrattuna. Näet sukuhistoriasi jaoteltuna eri maanosiin ja maihin. Jos sinua kiinnostaa jokin tietty sairaus tai osa-alue, niin ota meihin yhteyttä mikäli olet epävarma, sisältyykö tämä testiin.

Muita kotitestejä terveydestään kiinnostuneille

Ymmärrämme EasyDNA:lla, että saatat olla kiinnostunut vain tietyn asian DNA-testauksesta. Tästä syystä tarjoamme muitakin yksilöllisiä terveys-DNA-testejä, kuten ihonhoidon DNA-testejä sekä terveellisen painon DNA-testejä, joista saattaisit olla kiinnostunut. Meillä on myös suppeampi geenitesti, joka keskittyy enemmän sairauksien alttiuteen ja terveyden osa-alueisiin. Etkö löytänyt etsimääsi? Tarkista täydellinen luettelo tarjoamistamme Terveys DNA -testeistä!