Miksi vanhemmuuden testaus on tärkeää?

Sukupuun todellinen aitous voi olla tieteellisesti todistettu vain, jos sukupuu voidaan todistaa geneettisesti. Aiemmin sukupuu tallennettiin manuaalisesti havaintojen perusteella. Nämä perinteiset esi-isien ja sukutaulun tallennusmenetelmät jättävät kuitenkin tilaa monille virheille. Solujen DNA-testaus on tarkin tapauksissa, joissa emä, siittäjä ja varsa analysoidaan. Hevosen vanhemmuustestin tulokset ovat valmiita 10 työpäivän sisällä.

Mitä tapahtuu laboratoriossa?

Laboratoriossa tutkimme hevosen DNA-profiileja varmistaaksemme, vastaavatko lokukset vai eivät. Hevosen vanhemmuus testi sisältää 23 geneettistä markkeria, jolloin se tarjoaa korkeimman mahdollisen tarkkuuden. Tarkka ja luotettava analyysi vahvistaa onko testattu, väitetty isä on varsan biologinen isä.

Hevosen vanhemmuustestiä varten tarvitaan DNA-näytteitä isältä, emältä ja varsalta. Jos emän näytettä ei ole saatavana, meidän on suoritettava laajennettu testaus, joka tarkoittaa ylimääräisten geenimarkkereiden käyttämistä vakuuttavien tulosten saamiseksi.

Hevosen DNA-näytteiden kerääminen

Näytteet hevosesta kerätään hevosen harjasta. Yleensä tamponäytteitä ei suositella korkean saastumisasteen vuoksi, joka johtuu pääasiassa hevosen jatkuvasta laiduntamisesta. Hiusnäytteet tarjoavat huomattavasti suuremmat mahdollisuudet onnistua. DNA eristetään hiusrakkuloista. Tämä on ainoa osa hiuksista, joka sisältää ydin-DNA: ta. Älä leikkaa tai ota irtokarvoja, koska emme pysty testaamaan niitä. Laita 12-25 hiusta käärimällä hiukset sormen ympärille lähellä ihoa. Vedä nopeasti ja tasaisesti.

 

  • Aikuisilla hevosilla hiukset voidaan irrottaa harjasta
  • Varsalla voidaan nyppiä hännästä

Muut hevoset voidaan testata myöhemmin

Kun olemme testanneet hevosen, voi laboratorio tallentaa tämän DNA-profiilin myöhempää käyttöä varten. Tämä tarkoittaa, että jos joudut tekemään polveutumistestejä muille hevosille ja vertaamaan näiden hevosten DNA-profiileja hevoseen/hevosiin jotka on jo testattu, meidän ei tarvitse uudelleen testata jo testattua hevosta. Sinun on lähetettävä näytteet ainoastaan hevosista, joita ei ole vielä testattu.

Huomaa, että emme voi käyttää muista laboratorioista muodostettuja profiileja, koska ne saattavat käyttää erilaista testimenetelmää.