Tietoa tästä testistä

Testin hinta on alkaen 349 euroa ja lopullinen hinta riippuu siitä montako henkilöä otetaa testiin mukaan. Tulos saadaan jopa 7 vuorokauden kuluttua siitä kun näytteet on vastaanotettu laboratorioon. Testin tarkkuus on paras silloin kun voidaan testata isän biologisia lähisukulaisia, joita ovat mm. veljet, siskot, isä tai äiti.

Tärkeä huomio

Mikäli tutkittavan lapsen äiti on saatavissa testiin mukaan, niin isän sukulaisia tulee testata 2 eri henkilöä. Mikäli äitiä ei saada mukaan testaukseen, niin tarvitaan isän suvusta 3 eri henkilöä. Näin testillä päästään erittäin korkeaan tarkkuuteen ja tulokset ovat luotettavia.

Jokaisen ihmisen DNA poikkeaa toisistaan, mutta DNA:ssa on tiettyjä alueita osoitettavissa, joissa DNA periytyy suoraan jälkeläisille. Näiden alueiden tutkimusta käytetään sukulaisuuden DNA-testiessä. Alueista käytetään myös nimitystä DNA-markkerit. Laboratorio suorittaa DNA-näytteistä usean markkerin paneelin jota voidaan verrata eri henkilöiden välillä.

Muut testivaihtoehdot

Mikäli riittävää määrää oletetun isän sukulaisista ei saada, niin tarjolla on myös monia muita testejä joita voidaan soveltaa tilanteessa jossa isää ei voida saada testiin mukaan. Muita isyyden selvittämiseen soveltuvia testejä ovat sisarustesti, setä-täti testi ja isovanhemmuustesti. Suosittelemme tarkastelemaan kaikkia tarjolla olevia DNA-testejä ja mikäli ei oikeaa löydy, niin on järkevää vielä varmistaa asia easyDNA:n asiakaspalvelusta. Palvelun ammattilainen auttaa sinua kaikissa mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä.

Amelogeeni kertoo sukupuolen isyystestissä
Usein kysytyt kysymykset raskauden aikaisesta isyystestistäystestistä