Optimoi suolistosi terveys, laadukkaalla mikrobiomin tutkimuksella

Monipuolinen ja oikean koostumuksen omaava bakteerikanta suolistossa on välttämätöntä suoliston normaalille toiminnalle. Epätasapainoinen mikrobisto suolistossa voi johtaa moniin eri terveysongelmiin, kuten lihavuuteen, tyypin 2 diabetekseen ja suolistosairauksiin. Sen on todettu olevan myös yhteydessä sydänsairauksien kehitykseen. Suoliston mikrobiomi testin avulla voit saada arvokasta tietoa suoliston triljoonista organismeista, jotka vaikuttavat merkittävästi terveyteesi. Testi tarjoaa tarkan tiedon siitä, mitä suolistossa tapahtuu. Lisäksi henkilökohtaiset ruokavaliosuositukset auttavat sinua optimoimaan päivittäisen ruokavalion optimaaliseksi. Laita suoliston bakteerikanta kuntoon tämän testin avulla, jolloin voit tukea ja ylläpitää optimaalista terveyttä ja suoliston hyvinvointia.

Mitä suoliston bakteeritesti tarjoaa sinulle?

Testi perustuu menetelmään, jossa yksittäisen bakteerin tutkimuksen sijaan analysoidaan kokonainen mikrobiyhteisö. Tämä tarkoittaa sitä että jokainen bakteeri tunnistetaan DNA-pohjaisen analyysin (sekvensoinnin) avulla. Kattavan analyysin pohjalta saadaan vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

 

• Mitkä bakteerit elävät tällä hetkellä suolistossasi?

• Kuinka suolistobakteerit vaikuttavat kehoosi?

• Onko suolistossa riittävästi hyödyllisiä bakteereja?

• Onko suolistossa haitallisia bakteereja?

• Suosivatko mikrobien lajit ja määrät liikalihavuuden ja tulehdustilojen kehitystä elimistössä?

• Sisältääkö mikrobiomi riittävästi tärkeitä vitamiineja tuottavia bakteereja?

• Saatko ruokavaliostasi riittävästi kuituja, rasvoja ja proteiineja?

• Mitä muutoksia sinun pitäisi tehdä ruokavalioosi?

• Kuinka voit saavuttaa tasapainoisen mikrobiomin koostumuksen?

Testiraportti sisältää havainnollistavia kaavioita mikrobiomistasi, tietoja mikrobiomisi tuloksista, sekä tuloksiisi perustuvia ruokavaliosuosituksia.

 

Tärkeä huomio: Suoliston mikrobiomin koostumukseen vaikuttavat monet tekijät ja olosuhteet. Antibioottien käyttö viimeisen 3 kuukauden aikana, muutokset ruokavaliossa ja raskaus, sekä imetys voivat vaikuttaa mikrobiprofiiliin.

Ulostenäytteen kerääminen

Tämä DNA-testi tarvitsee ulostenäytteen keräämisen. Kun olet tilannut tämän testin, niin lähetämme kotiisi testipakkauksen, jolla voit ottaa näytteen ja palauttaa sen laboratorioon. Pakkaus sisältää kaiken tarvittavan näytteenottoa varten (suojakäsineet, koeputken ja ohjeet). Näytteenotto on helppoa ja yksinkertaista suorittaa ja voit tehdä kaiken kodissasi. Laadukas näyte saadaan, suorittamalla näytteenotto ohjeiden mukaisesti.

Milloin saan tulokset testistä?

Testitulokset ovat helppolukuiset ja ymmärrettävät, jotta kuka tahansa kykenee ymmärtämään mitä tulokset tarkoittavat. Olit sitten terveydenhuollon ammattilainen tai täysin maallikko, niin ymmärrät tulosten sisällön ja merkityksen omalle terveydelle. Tulokset lähetetään automaattisesti suoraan sähköpostiisi noin 2-3 viikon kuluessa.

Seurantanäytteen analysointi

Mikrobiomin tutkimuksessa on hyödyllistä tehdä testaus uudestaan, silloin kun muutoksia on tehty ruokavalioon ja halutaan saada tietoa siitä, miten muutokset ovat kääntäneet mikrobiomin koostumusta. Suosittelemme tekemään testin uudestaan 1-3 kuukauden kuluttua ruokavaliomuutosten jälkeen. Uusinta testin jälkeen saadaan tarkkaa tietoa muutosten vaikuttavuudesta. Kahden testin tilaajana saat tutkimukset myös edullisempaan hintaan.

Muut terveyden DNA-testit

EasyDNA:n tuotevalikoima sisältää monipuolisesti terveyteen liittyviä DNA-tutkimuksia. Niiden avulla saat hyödyllistä tietoa terveytesi eri osa-alueista..

Voit oppia, miten sovittaa elämäntavat yhdessä geenien kanssa, tuottamaan entistä parempaa terveyttä ja hyvinvointia. Testeillä voidaan myös selvittää fyysistä suorituskykyä ja taipumusta sairauksien kehittymiseen.

Suolistobakteerien merkitys terveyteen