Miten koiran geenitesti toimii?

 

  • DogCheck 4 – Geneettinen paneelitesti

Koiran geenitestissä tutkitaan perinnöllisiin sairauksiin ja muuhun terveyteen liittyviä geenejä ja niiden muunnoksia. Testaus käsittää jopa yli 175 geneettistä sairautta joita koirilla esiintyy. Testi on yksi laadukkaimmista ja vaikuttavimmista testeistä koiran DNA-tutkimusmaailmassa. Tarjoamme testin nyt huippuedulliseen hintaan vain €189.

Klikkaa täydellinen lista sairauksista ja oireyhtymistä jotka sisältyvät tähän testiin.

 

Valitse laaja geenitutkimus koiralle

Koiran geenitesti soveltuu yksityisten koiran omistajien lisäksi erinomaisesti kasvattajille. Kasvattajien tulee huomioida perinnöllisiä sairauksia toimessaan ja tiettyjen rotujen kohdalla niitä tulee tutkia. Dog Check 4.0 geenipaneeli on erinomainen työkalu tähän tarkoitukseen.

 

 

  • Pidä huolta koirasi terveydestä

Testitulokset saatuasi voit ottaa ne mukaan eläinlääkärin vastaanotolle ja pohtia yhdessä miten koiralle voidaan tarjota terveempiä päiviä loppuelämäksi. Testissä voidaan myös havaita vakavia sairauksia aiheuttavia geenimuunnoksia, jotka vaativat omistajalta ja koiraa hoitavalta lääkäriltä erityistä huomiota. Tämä arvokas tieto voidaan selvittää vain 169 euroa maksavalla testillä, joten älä ohita tätä loistavaa mahdollisuutta!.

 

  • Loistava työkalu kasvattajille

Kasvattajana haluat varmistaa että koirasi ovat terveitä ja hyvinvoivia yksilöitä. Testi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden geneettisten häiriöiden seurantaan ja voit saada tukea jalostukseen soveltuvien yksilöiden löytämisessä sekä seurata koiriesi geneettistä profiilia.

 

  • Helppo ja nopea testausprosessi

Näytteenotto koiralta on helppo ja nopea suorittaa, johon et välttämättä tarvitse eläinlääkärin apua. Kun tilaat testin, niin lähetämme sinulle testipakkauksen, joka sisältää vanupuikot näytteenottoa varten, sekä tietolomakkeen ja palautuskuoren laboratorioon. Lähetettyäsi näytteen laboratorioon tutkittavaksi, saat testitulokset sähköpostiisi noin 10-15 työpäivän kuluessa.

Oletko kiinnostunut sijoittamaan koirasi terveyteen? Tilaa DogCheck DNA-testi jo tänään ja aloita matka kohti terveempiä koiran päiviä!

Jos olet kiinnostunut tilaamaan useita testejä kerralla, niin ota yhteyttä asiakaspalveluun, niin voimme tehdä tarjouksen suuremmalle testi määrälle. Olemme avoimia myös yhteistyölle kasvattajien ja aktiivisten koiran harrastajien kanssa.

Tarjoamme laajan valikoiman myös muita koiran testejä. Koiran allergiatesti on noussut yhdeksi suosituimmista testeistä DNA-rotutestien lisäksi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Määrittääkö testi mitä rotuja koirassani on?

Ei, tämä testi ei sovellu koiran rotujen määritykseen, vaan testissä tutkitaan sairauksiin ja terveyteen liittyvää genetiikkaa.

Voinko tehdä testin jos koiralla on jokin lääkitys?

Voit tehdä. Testi perustuu koiran perimään ja näin lääkkeillä tai muilla ympäristötekijöillä ei ole vaikutusta testituloksiin.

Mitä korkea riski tuloksissa tarkoittaa?

Tämä tarkoittaa että koirasi on perinyt yhden tai kaksi geeniä, jotka tunnetusti lisäävät koiran riskiä perinnöllisen taudin puhkeamiseen. Riippuen sairaudesta, jo yksikin sairautta aiheuttava mutaatio voi aiheuttaa korkean riskin sairauden kehittymiselle.

Mitä kantaja tuloksissa tarkoittaa?

Kantajalla tarkoitetaan että koirasi on perinyt yhden kopion haitallisesta mutaatiosta, mutta tämä ei vielä useinkaan aiheuta koiran sairastumista. Riippuen sairaudesta, jotkin sairaudet ilmenevät vasta silloin kun koira on perinyt kaksi haitallista mutaatiota. Kasvattajat voivat tehdä valintaa, niin että kaksi kantajaa eivät tee pentuetta, jolloin pennut olisivat riskissä saada molemmat haitalliset mutaatiot vanhemmiltaan.

Kuinka nuorelle koiralle testi voidaan tehdä?

Periaatteessa testin voi tehdä kuinka nuorelle tahansa. Ainoa tärkeä asia näytettä otettaessa on että pennun tulisi olla ravinnotta vähintään 45 minuuttia ennen näytteen ottamista. Mikäli pentu juo emon maitoa ja näyte otetaan liian nopeasti, niin on mahdollista että emon soluja tulee näytteeseen mukaan.

Onko DogCheck diagnostinen testi?

Testi ei varsinaisesti ole diagnostinen testi, vaan lopullisen diagnoosin varmistaa eläinlääkäri. Testi kyllä selvittää geneettisten sairauksien todentamisen suoraan perimästä, mutta kuten kaikissa testeissä lopullisen arvion sairauden ilmenemisestä ja vaikeusasteesta tekee eläinlääkäri. Jos koirasi on sairas tai hänellä on oireita tai ongelmia, niin ota ensisijaisesti yhteyttä eläinlääkäriin.