Mikä tekee testistä niin tarkan?

EasyDNA:n uusi ja innovatiivinen lapsen sukupuolen määritys testi tarjoaa parhaimman >98% tarkkuuden. Usein markkinoilla olevat testit käyttävät kehon ulkoisia näytteenotto menetelmiä, jolloin näytteen saastumisen riski on huomattavan suuri. Esimerkiksi virtsanäytettä käyttäessä ympäristöstä peräisin oleva DNA voi johtaa väärään tulokseen.

Laskimoverestä otettava näyte ei kontaminoidu ympäristön kanssa, vaan se saadaan puhtaana laboratorioon. Laboratorion kehittyneet analysaattorit voivat määrittää sikiöperäisen DNA:n fragmentteja, jo hyvin aikaisessa vaiheessa raskautta.

 

Näytteenotto ja testitulokset

Tilauksen jälkeen saat testipakkauksen postitse suoraan kotiisi. Testipakkaus sisältää kaiken tarvittavan näytteenottoa varten. Sinun tulee vain etsiä terveydenhuollon ammattihenkilö tai vastaava, jolla on koulutus ja valmius verinäytteenottoon. Testitulokset saat sähköpostiisi jo 5-8 vuorokauden kuluttua siitä kun olemme vastaanottaneet näytteet laboratorioon. Tarjoamme myös mahdollisuuden saada testitulokset nopeutettuna jopa 3-5 vuorokaudessa (lisämaksu 150EUR). Huom. Ilmoitetut ajat alkavat siitä ajankohdasta kun näyte on vastaanotettu laboratorioon. Näytteen lähetys laboratorioon voi kestää 2-3 vuorokautta.

 

Miten testi voi ennustaa sukupuolen jo raskauden alussa?

Laboratoriossa näytteestä tutkitaan Y-kromosomaalisen DNA:n läsnäoloa. Menetelmässä käytetään reaaliaikaista PCR-menetelmää, jossa näytteestä monistetaan spesifisesti Y-kromosomin tunnettuja DNA-alueita. Y-kromosomi esiintyy vain miespuoleisilla ihmisillä, joten sen löytyminen tarkoittaa että kyseessä on poikavauva. PCR on menetelmä, jolla voidaan hyvin pienestä määrästä DNA:ta monistaa hetkessä miljoonia kopioita, jotka voidaan havaita (detektoida) monilla eri menetelmillä. Mikäli näytteessä ei monistu Y-kromosomille spesifistä DNA:ta, niin kyseessä on tyttövauva.

Testi on ehdottomasti paras ja loistavin työkalu määrittää syntymättömän lapsen sukupuoli. Se ei kuitenkaan korvaa ultraäänitutkimuksia, jotka ovat tärkeitä raskauden ja sikiön hyvinvoinnin seurannassa. Ultraääni tutkimuksista vastaa oma terveydenhuoltosi ja voit kysyä heiltä lisätietoja tutkimuksista, joita sinulle tehdään raskausaikana.

*Tämä testi tarjoaa jopa yli 98% tarkkuuden ja luotettavuuden. Laboratoriossa seuraamme jatkuvasti menetelmien toimivuutta ja luotettavuutta. Väärän tuloksen mahdollisuus on vain 2% ja tämäkin ollaan osoitettu johtuvan liian aikaisesta näytteenotosta tai liian vähäisestä näytteen määrästä. Jos halutaan tarkka ja luotettava tulos niin näytteenotto- sekä ajankohta ovat erityisen tärkeitä asioita tätä testiä suoritettaessa.

Älä tuhlaa aikaasi turhien pikatestien tai muiden ennustajien sukupuolenmääritykseen vaan tilaa suoraan DNA-testi, jolla saat varmuuden tulevan lapsesi sukupuolesta! Katso myös muut raskausajan testimme. Tarjoamme mm. isyyden varmistuukseen tarkoitettua raskauden aikaista isyystestiä.

Tärkeä huomio

Testiä ei voida suorittaa silloin jos kyseessä on: kaksoset tai useammat sikiöt tai mikäli lapsella on kromosomaalisia poikkeavuuksia tms. rakennehäiriöitä. Myös äidin saama verensiirto, luuydinsiirto, solusalpaajahoito tai muu immunoiterapia ovat vasta-aiheita tämän testin suorittamiselle. Testi ei korvaa terveydenhuollossa suoritettavia raskauden aikaisia tutkimuksia.

Palautuskäytöntö

Haluamme tarjota asiakkaille luotettavaa testausta ja mikäli tulos olisi väärin, niin palautamme täyden testihinnan takaisin. Lisätietoja easyDNA:n palautusehdoista löydät tilauksen yhteydessä olevasta tilausehto lomakkeesta.

Näytteenotto raskaana