Mitä testipakkaus sisältää?

  • Ohjeet verinäytteen ottamiseen
  • X2 10-ML Blood Collection Tube (BCT). Äidin verinäytteille varatut viivakoodilliset putket.
  • 4 kpl steriiliä vanutikkua oletetulle isälle (ohje).
  • Lähetystä varten näytteille varattu pakkaus.
  • Lähetyspakkaus joka on varustettu kaikilla tarvittavilla merkinnöillä, jossa osoitteen lisäksi mm. biologisen lähetysmateriaaliin tarvittavat merkinnät.
  • Suostumisen antamiseen vaadittavat lomakkeet (HUOM: muista laittaa nämä lähetykseen mukaan).

Kuinka näytteet otetaan?

Ensin sinun tulee varata ja pyytää verinäytteenottoon pätevöitynyt terveydenhuollon ammattilainen ja sopia näytteenotosta hänen kanssaan. Näytteenotto välineet tulee antaa henkilölle joka vastaa näytteiden ottamisesta. Testin tilaaja, yhdessä näytteenottajan kanssa vastaa putkien tarkistamisesta, että ne  ovat ehjiä. Viallisista putkista tulee heti ilmoittaa EasyDNA asiakaspalveluun, niin lähetämme tarvittaessa uudet putket. Testiin tarvitaan:

    • kaksi putkea verta äidiltä
    • 4 sylkinäytettä steriilillä vanupuikolla isältä;

Näytteenotto putket sisältävät näytteen säilymiseen tarvittavia aineita, joten on tärkeää että näytteet otetaan lähettämiimme putkiin. Näytteet tulee lähettää viimeistään seuraavana päivänä näytteenotosta.

Näytteenottajan hankintaan ja näytteenottoon liittyvistä kustannuksista vastaa asiakas itse.

Kun olet kerännyt näytteet, niin voit lähettää ne kuriiri:n lähetyspalvelua käyttäen, joka on valmiiksi maksettu EasyDNA:n toimesta. Olemme valmiiksi maksaneet lähetyskulut kaikille raskauden aikaista isyystestiä tilaaville asiakkaille näytteiden palautusta varten. Samat näytteenotto-ohjeet pätevät myös vauvan sukupuolen määritys tutkimuksissa.

Lisähenkilöiden testaus

Mikäli halutaan testata useampia isä ehdokkaita, niin lähetämme heille varatut vanupuikot. Lisähenkilön (oletettu isä) näytteet kerätään samaan tapaan kuin ensimmäisen isä ehdokkaan näytteet. Suosittelemme raskauden aikaisen isyystestin tilaajille aina myös toisen mahdollisen isän testaamista, mikäli hän on saatavissa testiin mukaan.

TÄRKEÄÄ: Raskauden aikaisen isyystestin varmistamiseksi

On erityisen tärkeää varmistaa raskauden kesto, jotta tulokset olisivat luotettavia. Raskauden keston tulee varmuudella olla vähintään 9 viikkoa, ennen raskauden aikaisen isyystestin suorittamista.

Muista täyttää suostumusta varten toimitetut lomakkeet huolellisesti. Tarkista että olet täyttänyt kaikki kentät ja lisää lomakkeet näytelähetykseen. Lomakkeiden unohtaminen lähetyksestä aiheuttaa väistämättömästi viiveitä testin suorittamiseen.

Kun testiin osallistujat asuvat eri paikoissa

EasyDNA on kansainvälinen yhtiö, jolla on palvelua ja toimistoja ympäri maailmaa. Tämä mahdollistaa sen että voimme toimia maailmanlaajuisesti ja organisoida näytteenoton eri maiden välillä. Mikäli osallistujat eivät pääse samaan näytteenottoon, niin voimme selvittää mahdollisuuden lähettää näytteenottopakkaus myös toiseen maahan. Ota yhteyttä asiakaspalveluun ulkomaan toimituksen varmistamiseksi.