Järjestelmäpäivitys: TILAUKSET SÄHKÖPOSTILLA

Mikä on Y-kromosomitesti

Y-kromosomi testiä (Y-STR testi) voidaan käyttää silloin kun kaksi miespuoleista henkilöä on isän sukulinjaa. Y-kromosomi perityy isältä pojalle ja sen mutaationopeus on suhteellisen alhainen, joten sen muuntuvuus on vähäistä useiden sukupolvien ajan. Suoran periytymisen johdosta se antaa mahdollisuuden selvittää koko mieslinjan sukulaisuus suhteita.

Milloin Y-kromosomin DNA-testaus tarvitaan?

•    Jos etsitään biologisen isän suhdetta lapseen, niin että isä ei ole saatavissa testiin mukaan. Y-kromosmi testillä voidaan yhteys varmistaa käyttämällä oletetun isän ketä tahansa miespuolista perheen jäsentä.

•    Tilanteissa joissa sisarukset haluavat selvittää onko heillä sama isä. Y-Kromosomi testillä voidaan helpommin analysoida yhteys isään.

•    Miespuoleiset serkukset voivat selvittää ovatko heidän isänsä veljiä keskenään tai jos heillä oli/on yhteinen isoisä.

•    Adoptiotapauksissa, joissa lapsen kasvettua aikuiseksi hän haluaa löytää biologisen perheensä, niin Y-kromosomi testi voi olla viimeinen varmistus asialle.

Miten Y-kromosomitesti tehdään?

Kun olemme saaneet tilauksen, niin lähetämme testipakkauksen suoraan kotiisi. Pakkauksessa on tarvittavat välineet ja ohjeet näytteiden ottamiseksi. Kun olet ottanut näytteet, niin ne palautetaan pakkauksen mukana tulevalla palautuskuorella suoraan laboratorioon tutkittavaksi. Tulokset tulevat suoraan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen kun analyysi on valmistunut.

Testihenkilöt eri osoitteissa?

Y-kromosomitestauksessa on usein tilanne, jossa selvitellään vanhempien ihmisten sukulaisuutta. Testihenkilöt eivät välttämättä asu samassa kaupungissa tai samassa maassa. Mikäli testissä tarvitaan näytteenottovälineet useaan osoitteeseen, niin tämä on mahdollista. Voimme lähettää jokaiselle osallistujalle erikseen testipakkauksen ja jokainen voi palauttaa oman näytteen suoraan laboratorioon. Pakkaukset ovat koodattuja tietylle tutkimus numerolle, joka auttaa laboratoriota yhdistämään eri paikoista lähetetyt näytteet samaan tutkimukseen kuuluvaksi. Näin voidaan luotettavasti suorittaa koko prosessi vaikka näytteet saapuisi eri paikoista.

Voit tilata testin suoraan tilaussivuiltamme kahdelle miespuoliselle henkilölle hintaan 259 euroa. Tilauksesta voit valita tarvittaessa vaihtoehdon jossa lähetämme pakkaukset eri osoitteeseen.

Lisätietoja Y-kromosomitestistä

Jos haluat lisätietoja Y-kromosomi testauksesta juuri sinun tarpeellesi, niin voit kysyä suoraan sähköpostitse [email protected] Mikäli tarvitset toisen testipakkauksen, johonkin ETA-alueen ulkopuolelle, niin ota yhteyttä asiakaspalveluun, jotta voimme yhdessä katsoa minkälainen lähetys menetelmä olisi sopiva tilanteeseen.

X-kromosomitesti isyyden tunnistuksessa