Ikääntymisen salaisuudet esille

Toisin kuin perinteiset geenitestit ja DNA-testit, Biologinen Ikä testi keskittyy epigenetiikkaan, eli ns. kemiallisiin kytkentöihin, jotka itseasiassa ohjaavat geenien toimintaa. Analysoimalla näitä geenejä ohjaavia komponentteja saadaan arvokasta tietoa solujesi terveydestä ja ikään vaikuttavista tekijöistä.

Huom. Tämä testi soveltuu ainoastaan aikuisille, yli 25 vuotiaille henkilöille. Lapsien ja nuorten aikuisten ei ole tarpeellista analysoida ja seurata ikääntymiseen liittyviä muutoksia.

Onko biologinen ikäsi nuorempi kuin todellinen?

Mikäli olet biologisen iän perusteella nuorempi, niin se kertoo ja vahvistaa terveellisten elintapojen ja elämän toteutumisesta. Mikäli tulos on päinvastainen, sinun tulisi herätä ja kiinnittää huomiota tähän asiaan.

Aloita matkasi Anti-Ageing asiantuntijaksi

Monet tekijät hidastavat biologisen ikämme etenemistä. Terveelliset elintavat, kuten harjoittelu ja terveellinen ruokavalio ovat avainasemassa. Lisäksi merkittävä rooli iän hidastamisessa on unen ja stressin hallinta, sekä alkoholin ja tupakoinnin vähentäminen (lopettaminen). Testin avulla nämä asiat saavat usein vahvan sysäyksen elämäntavan muutokselle.

Seuraa biologisen ikääntymisen kehitystä

Tämän innovatiivisen testin avulla voidaan myös seurata, miten elämäntavan muutokset ovat alkaneet vaikuttamaan biologisen kellon etenemiseen. Seurantatutkimuksella voidaan nähdä vaikutukset ja säätää elämäntapamuutoksia sen mukaisesti. Seurantatesti on suositeltavaa suorittaa 6-12kk kuluttua edellisen testin tuloksista.

Näytteenotto biologisen iän testiin

Testissä analysoidaan varsinaisen DNA:n ympärillä olevia metylaatiomarkkereita. Näytteeksi tarvitaan vain pieni sylkinäyte, jonka otat nopeasti ja vaivattomasti sinulle lähetetyllä näytteenottopakkauksella. Toimita näyte postitse takaisin laboratorioon ja vastaanota testitulokset sähköpostilla 2-4 viikon kuluessa.

 

Testi tarjoaa erittäin korkean tarkkuuden huipputeknologisen menetelmän ansiosta. Tämä sekvensoinnin erikoismenetelmä on nyt käytettävissäsi edulliseen hintaan.

Innovatiivinen testi on myös loistava lahjaidea parhaalle ystävälle tai puolisolle.

Mitä testiin sisältyy?

Ohjeet ja tutkimuskoodi
Sylkinäytteen keräysputki
Testiin liittyvä tietolomake
Ennakkoon maksettu palautuskuori

Ota vastuu ikääntymisestäsi ja terveydestäsi jo tänään ja tilaa Biologinen ikä testi suoraan verkkokaupasta!

Usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on iällä ja biologisella iällä?

Ikäsi on todellinen numeraalinen ikä joka ei mittaa sitä mitä olet tähän asti elämässäsi tehnyt. Biologinen ikä testi mittaa ikää, joka ottaa huomioon eletyn ja sen hetken ympäristön vaikutukset ja muodostaa näistä biologisen ikäsi.

Milloin voin suorittaa testin?

Suorita testi silloin kun itselläsi on rauhallinen ja normaali elämänvaihe ja et ole esimerkiksi flunssan tai jonkin muun tulehdustilan seurauksesta oireinen.

Kuinka nopeasti saan tulokset tästä testistä?

Testitulokset lähetetään sähköpostin liitteenä 2-4 viikon kuluttua siitä hetkestä kun näytteet ovat vastaanotettu laboratorioon.

Mitä tuloksistani ilmenee?

Biologinen ikäsi kertoo kuinka nopeasti tai hitaasti olet ikääntynyt verrattuna yleiseen väestöön. Kronologista ikää korkeampi biologinen ikäsi saattaa viitata siihen, että elämäntapamuutoksia tarvitaan. Älä panikoi, jos ero biologisen ja kronologisen ikäsi välillä on merkittävä. Testi on tilannekuva, ja siihen voivat vaikuttaa useat tekijät.

Mitkä tekijät voivat vaikuttaa testituloksiin?

Tärkeää on seurata ja noudattaa näytteenotto-ohjeita tarkasti. Tuloksiin voi vaikuttaa, jos sinulla on jokin fysiologinen tai psykologinen stressireaktio käynnissä elimistössäsi. Lisäksi oikein suoritettu näytteenotto on tärkeää tulosten tarkkuuden kannalta.

Kuinka nopeasti voin tehdä uusintatestin?

Voit tehdä uusintatestin periaatteessa milloin tahansa. Suosittelemme kuitenkin pitämään 6kk väliä ennen uuden testin suorittamista.

Onko tämä siis kuitenkin geenitesti?

Ei, testissä tutkitaan ainostaan DNA-metylaatiota, ei geenejä. Näytteet hävitetään testauksen jälkeen.

Mikä on epigenetiikka?

Epigenetiikka on tutkimus geenien toiminnan muutoksista, jotka ovat perinnöllisiä ja joita ei voida katsoa johtuvan DNA-sekvenssin muutoksista. Termi epi tarkoittaa yllä olevaa. Se on kreikkalainen etuliite. Se määritellään myös kuten DNA-emässekvenssin edellä. Yleisesti ottaen sitä voidaan verrata sanan aksentteihin, joissa DNA on kieli ja modifikaatiot aksentteja. Epigeneettiset merkit muuttavat geenien ilmentymistapaa. Se kertoo meille solusta, se on tapa määritellä solu, joka on erilainen kuin jos katsoisimme vain geenien ilmentymistasoja. Kaikilla solutyypeillä, joita tarkastelemme, on erikoistuneet epigeneettiset kuviot.

Mikä on biologinen ikä testi ja kenelle se soveltuu?

Biologisen iän testi soveltuu kaikille omasta terveydestä kiinnostuneille, yli 25 vuotiaille aikuisille, sekä miehille että naisille. Testissä tutkitaan epigenetiikan avulla elimistön solujen todellista ns. kuntoa/tilannetta, joka voi poiketa normaalista ikääntymisen prosessista.