mtDNA-testi – Äidin sukulinjan tutkiminen

mtDNA testaus perustuu mitokondriaalisen DNA:han ja sen vaihteluun. Mitokondriaalinen DNA siirtyy suoraan äidiltä lapselle. Tällä testillä voidaan varmistaa kahden henkilön välistä sukulaisuus suhdetta, pitkin heidän äidin sukulinjaa. On kuitenkin hyvä huomata että tämä testi ei tarkenna sitä että onko sisaruksilla sama äiti.  Tämä tarkoittaa sitä että testattavat naiset voivat olla yhtä hyvin serkkuja tai sisaruksia.

Testillä voidaan suoraan määrittää kahden tai useamman henkilön suhdetta heidän äidin sukulinjassa tai voidaan varmistaa jos sisarukset (mies tai nainen) omaavat eri äidin linjan. Mieheltä ei kuitenkaan siirry peritystä mitokondriaalisesta DNA:sta omille lapsilleen.

Miten tilaan mtDNA-testin?

Voit tilata testin suoraan nettisivujen kautta tai halutessasi sähköpostin välityksellä. Mikäli tilaat sähköpostilla, niin mainitse viestissäsi tarkkaan testi jonka haluat tilata, sekä osoite johon testipakkaus lähetetään. Maksun voit maksaa laskulla/tilisiirrolla.

Miten saan mtDNA-testin tulokset?

Testitulokset lähetetään asiakkaalle normaalisti sähköpostilla. Lisäpalveluna voit saada tulokset myös paperiversiona. Halautko tietää miltä DNA-testien tulokset näytteävät? Katso lisää tietosivuilta DNA-testien tulokset tai klikkaamalla tästä.

mtDNA testien hinnat alkavat 365 euroa riippuen siitä montako henkilöä halutaan testattavan. Tulokset ovat saatavissa 14-16 työpäivän kuluessa. Voit myöskin tutustua muihin tarjoamiimme sukulaisuustesteihin.

Sisarustestit