Mikä on uudistunut koiran DNA-rotutesti?

Koiran DNA-rotutestillä voidaan määrittää mistä roduista koira koostuu. Ymmärtämällä koiran tarkempaa geneettistä koostumusta, voidaan arvioida koiran terveyttä ja elämää tarkemmin. Tiedon avulla voidaan arvioida, millaisista sairauksista koirasi mahdollisesti kärsii, sekä millaiset ovat koirasi luonteenpiirteet ja muut ominaisuudet. Testi soveltuu kaikille koirille.

Mitä tietoja testituloksista saadaan?

Testi analysoi koiran syntyperää lukuisten (1800kpl) geenimarkkerin avulla. Saatua dataa analysoidaan suuren tietokannan kanssa, joka käsittää yli 350 eri koirarotua. Tuloksista saadaan rakennettua erittäin kattava raportti koirasi rotu historiasta ja siihen liittyvästä tiedosta:

 

  • Mahdolliset vanhempien, isovanhempien ja niiden vanhempien rodut, mikäli ne koostuvat tietyistä roduista.
  • Listaus pää roduista sekä toissijaisista roduista.
  • Arvokasta tietoa koirasi terveydestä, sekä huomioita koirasi hyvinvointiin liittyvistä asioista.
  • Tietoa ja arvioita siitä kuinka isoksi koirasi todennäköisesti kasvaa.
  • Tulokset ovat todisteena koirasi roduista.
  • Testi myös kertoo mikäli koirasi on täysin puhdasrotuinen tai koostuu esimerkiksi kahdesta tai useammasta rodusta. Erittäin hyödyllinen raportti kasvattajille.

Testillä saadaan arvokasta tietoa, jota useimmat koiria rakastavat omistajat haluavat tietää. Tilaa testi suoraan verkkosivuilta tai kysy lisätietoja asiakaspalvelustamme [email protected].

Miten näytteet otetaan rotutestiä varten?

Koiran DNA-rotutesti on helppo ja yksinkertainen suorittaa. DNA-näytteet otetaan, käyttämällä pyyhkäisy tikkuja näytteiden saamiseksi suun limakalvolta. Testipakkauksessa saat kaiken tarvittavan näytteiden ottamiseen:

 

  • Kaksi steriiliä vanutikkua.
  • Kuori näytetikkuja varten.
  • ID tarrat.
  • Palautuskuori.

Näytteenotto prosessi on helppo ja nopea. Näyte otetaan hankaamalla vanutikulla koiran poskea sisäpuolelta. Tikut laitetaan pienempään testikuoreen ja täytetään tiedot testilomakkeelle. Sen jälkeen kaikki laitetaan yhteen palautuskuoreen ja postitetaan laboratorioon tutkittavaksi. Helppoa ja vaivatonta. Lataa näyttenotto-ohje tästä.

Koiran DNA-rotutestin tulokset perustuvat tunnettujen rotujen DNA-fragmenttien tietoihin, jotka löytyvät Britannian The Kennel Club:n ja/tai American Kennel Club:n listalta. Perinteisen SNP teknologian sijaan uudistunut DNA-rotutesti käyttää analyysissä kopiolukuihin perustuvaa geenimerkkien analysointia, jolla päästään entistä parempaan tarkkuuteen DNA:n määrittämisessä.

 

Koirien  genetiikka

Sekarotuisen koiran geneettinen monimuotoisuus on paljon suurempaa kuin puhtailla roduilla. Testi perustuu siihen että koirasta saatuja DNA-alueita verrataan tietokannasta löytyviin vastaaviin alueisiin ja sen perusteella arvioidaan mitä rotua koirasta mahdollisesti löytyy. Merkittävää on myös huomata että tietyn rodun esiintyminen sekarotuisessa koirassa ei välttämättä ilmene ulospäin merkittävästi. Luonnollisesti kaikki eläimet (myös ihminen) omaa sellaista perimää joka ei näy yksilön fenotyypissä eli ilmiasussa. EasyDNA:n uudistunut koiran DNA-rotutestin analysointi teknologia parantaa tarkkuutta ja osuvuutta merkittävästi.

Onko sinulla sekarotuinen koira, jonka historia tulee Pohjois-Amerikasta? Tarjoamme sekarotuisille koirille myös koiran DNA-rotutesti US versiota, joka soveltuu parhaiten koirille, joilla on tunnettu historia USA:n tai Kanadan alueelta.

Artikkeli: Koiran DNA-rotutestit, mistä on kysymys?