Mitä tietoja testituloksista saadaan?

Testi analysoi koiran syntyperää lukuisten (321kpl) geenimarkkereiden avulla. Näin päästään katsomaan kolme sukupolvea taaksepäin aina iso-isovanhempiin asti. Saatua dataa analysoidaan suuren tietokannan kanssa, joka käsittää yli 185 eri koirarotua. Tuloksista saadaan rakennettua erittäin kattava raportti koirasi rotuhistoriasta ja siihen liittyvästä tiedosta:

 

  • Sukupuu tarjoaa tietoa mitä rotua koirasi on. Vanhempien, isovanhempien ja niiden vanhempien rodut.
  • Listaus pääroduista sekä toissijaisista roduista. Paljon koirasi rodun mukaista tietoa (perusominaisuuksia).
  • Arvokasta tietoa koirasi terveydestä, sekä huomioita koirasi hyvinvointiin liittyvistä asioista.
  • Tietoa ja arvioita siitä kuinka isoksi koirasi todennäköisesti kasvaa.
  • Tulokset ovat todisteena koirasi rodusta. Erittäin hyödyllinen raportti kasvattajille.

Testillä saadaan erittäin arvokasta tietoa, jota useimmat koiria rakastavat omistajat haluavat tietää. Tilaa testi jo tänään tai kysy lisätietoja asiakaspalvelustamme info@easydna.fi.

Koiran DNA-sukupuu

Koiran DNA-sukupuu testi on helppo ja yksinkertainen. DNA-näytteet voidaan ottaa käyttämällä pyyhkäisytikkuja näytteiden saamiseksi suun limakalvolta. Testipakkauksessa saat kaiken tarvittavan näytteiden ottamiseen:

 

  • Kaksi steriiliä vanutikkua.
  • Kuori näytetikkuja varten.
  • ID tarrat.
  • Palautuskuori.

Näytteenotto prosessi on helppo ja nopea suorittaa. Otat näytteen koirasta hankaamalla vanutikulla koiran posken sisäpuolelta (4 vanutikkua). Laita näytteet kuoreen ja täytä testilomakkeet, jotka tulivat testipakkauksen mukana. Sen jälkeen voit laittaa kaiken palautuskuoreen ja postittaa sen meille. Helppoa ja vaivatonta. Tulokset saapuvat sähköpostiisi 3 viikon kuluessa.

Koiran DNA-sukupuu testi perustuu puhtaisiin koirarotuihin, jotka löytyvät Britannian The Kennel Club:n ja/tai American Kennel Club:n listalta. Jos koirasi on tuotu jostain muualta esimerkiksi Aasiasta, niin testin tulokset eivät välttämättä ole niin selkeästi esitettävissä.

Onko sinulla sekarotuinen koira? Tarjoamme sekarotuisille koirille myös koiran DNA-rotutestiä, johon voit tutustua tästä. Katso lisätietoa koiran DNA-rotutestistä täältä. Etkö tiedä kumpi testi kannattaa valita? Lue lisää miten koiran DNA-testit eroavat toisistaan.

Artikkeli: Koiran DNA-rotutestit, mistä on kysymys?