Miksi koirille DNA-testi äidin ja isän selvittämiseen?

Koirilla vanhempien selvittäminen tehdään vertaamalla DNA-profiileita emon (äidin) ja siittäjän (isän), sekä jälkeläisen välillä. Testi tehdään vanutikkunäytteestä joka voidaan ottaa helposti easyDNA:n lähettämän testipakkauksen avulla. Näytteenoton voi suorittaa kuka tahansa ilman erityisiä apuvälineitä. Mitä hyötyä testistä ja sen tuloksista on:

 

  • Voit varmistaa että olet ostamassa koiraa jolla on DNA-sertifioitu sukutaulu.
  • Kasvattaja voi tarjota takuun siitä että koiralla on testattu sukutaulu.
  • Estää epäilyt siitä että pentueella olisi monia siittäjiä.

Minkä hintainen testi on?

Koiran vanhemmuustestin tarjoushinta on 180€, joka sisältää emon (äidin), siittäjän (isän) ja jälkeläisen testauksen. Luonnollisesti voit testata useita jälkeläisiä samaan aikaan, sekä useita siittäjäehdokkaita samaan aikaan (lisäkulut).

Huom: Suosittelemme aina ottamaan emon testiin mukaan, jotta saadaan tarkemmat tulokset. Emon näytteen avulla saamme selvitettyä hänen osuuden jälkeläisen perimässä.

Kuinka koiran DNA-testi tehdään?

Koiran vanhemmuustesti on helppo ja yksinkertainen suorittaa. Testiä varten otetaan jokaisen testiin osallistuvan koiran suusta vanutikkunäyte, jotka lähetetään postitse suoraan laboratorioon. Näytteenotto tapahtuu easyDNA:n testipakkauksella, jossa on kaikki tarvittava näytteenottoa varten. Näytteet voit ottaa itse ja näin säästää eläinlääkärikulut, sekä aiheuttaa vähemmän stressiä koiralle. Huomioi että tarvittaessa voimme suorittaa testin myös muunlaisista näytteistä esimerkiksi verinäytteestä tai siemennesteestä. Mikäli mielessäsi on jokin muu näytemateriaali, niin ole hyvä ja ota meihin yhteyttä ennen näytteen lähettämistä.

Miksi testata äidin näyte?

Emon (äidin) näytteen sisällyttäminen testiin tekee testistä paljon tarkemman ja luotettavamman.

Testitulokset

Testitulokset valmistuvat 10 päivän kuluttua siitä kun näytteet ovat saapuneet laboratorioon. Tulosraportti lähetetään suoraan sähköpostitse. Raportissa kerrotaan numeerisesti ja sanallisesti mikä testiin osallistuvista isäehdokkaista on jälkeläisten biologinen isä. Tulokset ovat erittäin tarkkoja ja luotettavia. Testit suoritetaan käyttämällä 16 geneettistä markkeria, jotka takaavat tarkan ja luotettavan tuloksen. Mikäli isäehdokas olisi jälkeläisten biologisen isän lähisukulainen ja isyyttä ei voida todentaa, niin voidaan tarvita lisätestejä asian varmistamiseksi.

Voit tilata koirien äitiys- ja isyystestit suoraan nettisivujemme kautta. Mikäli tarvitset lisätietoja tai sinulla on kysyttävää testiin tai sen tilaukseen liittyvissä kysymyksissä, niin ota suoraan yhteyttä asiakaspalveluumme.