Mikrobiologinen testi kosmetiikkatuotteelle

Mikrobiologinen laadunvalvonta on kriittinen osa kosmetiikkatuotteiden turvallisuuden varmistamista. EasyDNA tarjoaa mikrobiologisen testin, jolla varmistetaan tuotteiden mikrobiologinen laatu. Testi sisältää seuraavat osiot:

 

  • Aerobiset mesofiiliset bakteerit
  • Hiivojen ja homeiden määrän
  • Escherichia coli
  • Staphylococcus aureus
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Candida albicans

Testi on pakollinen monilla kosmetiikkamarkkinoilla, kuten EU:ssa, Isossa-Britanniassa ja ASEAN-maissa. Joitakin poikkeuksia ovat tuotteet, joissa on esim. korkea alkoholipitoisuus, orgaaniset liuottimet, matala tai korkea pH-arvo, tai tuotteet, jotka pakataan yli 65 asteen lämpötilassa ja joilla on alhainen vesipitoisuus. Testin suorittaminen laboratoriossa tehdään 3 vuorokauden kuluessa.

Miten mikrobiologinen testaus tehdään?

Laboratorio vastaanottaa näytteet ja merkitsee ne huolellisesti, jotta varmistetaan oikeiden tuotteiden testaus. Näytteet säilytetään olosuhteissa, jotka estävät kontaminaation ja säilyttävät niiden alkuperäiset ominaisuudet. Näytteiden oikea käsittely on kriittistä testien luotettavuuden ja tarkkuuden kannalta, koska mahdolliset kontaminaatiot voivat vääristää tuloksia ja johtaa virheellisiin johtopäätöksiin. Laboratorioprosessit noudattavat tiukkoja standardeja ja ohjeita, jotka on suunniteltu minimoimaan ulkoisten tekijöiden vaikutus näytteisiin ja varmistamaan testitulosten toistettavuus ja luotettavuus​.

Varsinaiset tutkimukset suoritetaan viljelemällä tuotetta kasvualustalle, joka saa tuotteessa mahdollisesti piilevät bakteerit kasvamaan kun alustaa inkuboidaan tietyssä lämpötilassa. Kasvatuksen jälkeen voidaan tarkastella ja laskea alkuperäisen tuotteen bakteeripitoisuus. Bakteereille ja hiivoille käytetään tarkoin valittuja optimaalisia kasvualustoja ja menetelmä on standardoitu ja hyvin tarkka bakteerien läsnäolon osoittamiseksi.

Tilaa tarkka ja EU-kosmetiikka-asetuksen mukainen mikrobiologinen testaus tuotteellesi nyt 125,00 € (sis. alv 24%) hintaan.