Ihonhoidon tutkimus: tulevaisuuden ihonhoitoa sinulle

Monet kosmetologit ja kauneustuotteiden myyjät suosittelevat asiakkaalleen voiteita ainoastaan ihon ulkonäköä katsomalla tai täysin tuntemattoman laitteen avulla. Hyvään ihonhoitoon tietynlaisen voiteen käyttäminen ei yksistään riitä. Jos halutaan maksimoida ihon hyvinvointi, niin tarvitaan tietoa ihon biologisista tekijöistä, joita geenit säätelevät. Tiedon avulla voidaan päästä parempaan ihonhoitoon, joka on tietellisesti perusteltua.

Näet näyteuloksen klikkaamalla alla olevaa kuvaa:
skindnasampleresultsreport

Ihon DNA-testaus: 5 näkökulmaa ikääntymiselle

Ihon DNA-testi määrittää onko sinulla korkea vai matala riski seuraavien ominaisuuksien suhteen:

Kiinteys + joustavuus – Ihon täyteläisyyteen ja kimmoisuuteen vaikuttavana tekijänä on ihossa sijaitseva kollageeni. Se on elimistön yksi yleisimmistä proteiineista. Ikääntyessä kollageenin uusiutuminen elimistön rakenteissa heikentyy, joka johtaa lopulta ihon rypistymiseen ja vanhenemiseen. Geeneistä voidaan nähdä mikäli henkilöllä on taipumusta ennenaikaiseen vanhenemiseen ja kollageenituotannon heikkenemiseen.

Rypistyminen (AGE) – Kehomme kollageenisynteesin tehokkuus ja nopeus on vain osa ihon rypistymistä. Toinen tärkeä mekanismi on glykaatio. Tämä prosessi on riippuvainen sokerinkulutuksesta ja siihen vaikuttaa perinnöllinen kyky poistaa kehosta sokeriaineenvaihdunnan lopputuotteita (Advanced Glycation End Products). Nämä aineet aiheuttavat vaurioita ihon proteiinirakenteisiin, sekä hidastavat ja estävät kollgeeni- ja elastiiniproteiinien synteesiä iholla. Tietyt geenimuunnelmat lisäävät tätä vaikutusta.

Auringonotto + ihon pigmentaatio – Tärkeä tekijä ihon hyvinvointiin on altistus UV-säteilylle. Eri ihmisten iho reagoi auringossa erilailla. Osalla on herkkyyttä ihon palamiselle, kun taas toiselle tulee kaunis ja upea rusketus. Suojakertoimia aurinkovoiteisiin tulee miettiä ihon ominaisuuksien mukaisesti. Testillä voidaan selvittää millainen on ihon luontainen suojakerroin auringonsäteilyä kohtaan ja mikä olisi sopiva suojakerroin ihovoiteeseen. Tietoa saadaan myös siitä kuinka paljon ihosi sietää auringonottoa.

Antioksidantit vapaita radikaaleja vastaan – Iho tuottaa vasta-aineita (antioksidantteja) elimistön aineenvaihdunnassa syntyviä vapaita radikaaleja vastaan. Vapaat radikaalit ovat haitallisia aineita ihon rakenteille. Antioksidanttien tuotanto on tärkeää radikaalien torjumisessa ja tämän mekanismin säätely tapahtuu geeneissä. Raikas ja nuorekas ulkonäkö on riippuvainen antioksidanttien määrästä vapaita radikaaleja vastaan.

Herkkyys + tulehdus – Geenit ovat osa ihon toiminnallisuuden säätelymekanismeja. Taipumus tulehduksille ja ihon rikkoutumiselle löytyy geeneistä. Nämä tekijät vaikuttavat osaltaan myös ihon rakenteiden vanhenemiseen.

Näytteenotto

Ihon DNA-testiin tarvittavien näytteenotto on nopeaa ja yksinkertaista. Tilauksen jälkeen lähetämme sinulle valmiin näytteenottopakkauksen suoraan kotiisi, jolla voidaan suorittaa näytteiden ottaminen. Tämän jälkeen sinun tarvitsee ainoastaan lähettää näytteet takaisin laboratoriomme tutkittavaksi.

  1. Hiero testitikulla kielen alta ja posken sisäpinnalta.
  2. Anna tikkujen kuivuo 1 tunti.
  3. Lähetä tikut valmiiksi osoitetulla kuorella takaisin laboratorioomme.

Huom: Testi on tieteellisesti todistettu auttavan ihonhoitoa ja ennaltaehkäisevän ikääntymisen aiheuttamien muutosten tulemista liian aikaisin. On kuitenkin huomattavaa että varsinaista ikääntymistä ja ihon vanhenemista ei voida pysäyttää millään keinolla. Testin tuottamien tietojen pohjalta voidaan ainoastaan vaikuttaa hidastavasti ikääntymiseen liittyvien merkkien ilmaantumiseen. Ikääntymisen ilmenemiseen vaikuttavat monet muutkin tekijät, kuten elämäntavat ym.

Testin voit myös ostaa suoraan meidän yhteistyökumppanimme kauneusalan verkkokaupasta Finnlash.net

Hyvinvointi DNA-testi
Dieetti ja ravinto DNA-testi