Monet yrityksen markkinoivat kotona suoritettavia pikatestejä siemennesteen tunnistamiseen. Testit perustuvat usein värireaktion aikaansaamiseen tahrassa, kun siihen lisätään kemikaalia. Pikatestejä on saatavissa useita erilaisia ja ne ovat suhteellisen halpoja menetelmiä.

Siemennesteen pikatestien tieteellinen tausta

Usein tarjolla olevissa pikatesteissä hydrolysoidaan proteiineja kemiallisella aineella, jossa on mukana värireaktion tuottava aine. Tämänkaltaisen testin ongelmana on väärän positiivisen tuloksen mahdollisuus. Tämä voi johtaa käyttäjänsä harhaan silloin kun tahrassa ei todellisuudessa ole siemennestettä vaikka testin tulos niin kertoo.

Laboratorion menetelmissä positiivinen tulos varmistetaan aina jatkotutkimuksella, joka varmistaa tuloksen täydellisen 100% luotettavuuden. Jatkotutkimus suoritetaan herkällä immunokromatografisella menetelmällä jolla päästään korkeampaan tarkkuuteen analyysissä. Siemennesteen analyysiä ei häiritse muut ulkopuoliset proteiinit, jolloin väärien positiivisten löydösten mahdollisuus on 0%.

Usein kysytään, kuinka suuri tulisi tahran olla. Tähän ei voida tarkkaa mittaa sanoa, mutta aina kannattaa lähettää tahraa tai tutkittavaa materiaalia niin paljon kuin mahdollista. Laboratoriossa suositellaan kuitenkin että olisi hyvä jos tahra olisi vähintään 5mm leveä.

Sopivan testin valinta

Netistä tilattavat siemennesteen tunnistus testit voivat olla nopeampia suorittaa, mutta asianmukaisesti laboratoriossa suoritettu testi antaa tulokselle paremman luotettavuuden ja tarkkuuden. Kotitestillä voit saada positiivisen tuloksen, jonka laboratoriossa suoritettu analyysi kumoaa. Väärän positiivisen tuloksen mahdollisuus on poissuljettu laboratorion analyysissä.

Huomaa kuitenkin että tarvitsemme tilaajan allekirjoittaman suostumuksen DNA-näytteiden tutkimukseen aivan kuten muidenkin DNA-testien kohdalla. Tähän lähetämme aina valmiin lomakkeen allekirjoitettavaksi.

Onko vieraan henkilön spermaa tai muuta eritettä?

Tarjoamme myös uskottomuus DNA-testiä, jossa materiaalista etsitään vieraan henkilön DNA:ta. Tämä voidaan laboratoriossa tunnistaa kuuluvaksi miehelle tai naiselle. Oman vertailunäytteen avulla voidaan määrittää myös se onko tahra peräisin näytteen lähettäjältä itseltään. Tutustu uskottomuus DNA-testiin tästä. Voit myös suorittaa ensin siemennesteen tunnistuksen, jonka jälkeen näytteen analyysiä jatketaan DNA:n tunnistukseen uskottomuus testin avulla. Kysy lisätietoja asiakaspalvelusta.