Olen kotoisin Lapista ja synnyin vuonna 1995 työläisperheeseen Rovaniemellä. Elämämme oli jo lapsesta asti hyvin työntäyteistä. Meitä lapsia oli perheessä 5. Kaksi tyttöä ja 3 poikaa. Elimme suhteellisen hyvän lapsuuden ja pahimmilta ongelmilta olemme välttyneet. Nuoruudessani kuitenkin aloin enemmän kiinnittää huomiota siihen, että minä jotenkin koin itseni erilaiseksi verrattuna muuhun perheeseen. Minun luonteen piirteeni olivat hyvin erilaiset ja ulkonäön puolesta olin myös hyvin erilainen. Asia alkoi vaivaamaan minua ja kysyin vanhemmiltani että miksi on näin ja mietin sitä paljon. He eivät vastanneet oikeastaan mitään muutamaan päivään ja yhtenä viikonloppuna he lähtivät mökille ja halusivat minut mukaan. Tiesin jo että mistä oli kysymys.
 
Kun pääsimme mökille niin isä kertoi että minut on adoptoitu jo vastasyntyneenä vauvana ja hän sanoi kyyneleet silmissä että olen heille silti aina ollut yhtä rakas kuin muut biologiset lapset. Tämä tietenkin vaati hetken sulattelua minulla ja yritin kerätä itseäni kokoon. Tulevina viikkoina sain lievän masennuksen ja en pystynyt käsittelemään asiaa yksin. Minun onni kuitenkin oli että isä ymmärsi tilannetta hyvin ja keskusteli minun kanssa suoraan ja rehellisesti asioista. Hän kertoi että minun oikeasta äidistä ei ole mitään tietoa, mutta isästä on. Biologinen isä asuu pääkaupunkiseudulla ja hyvin vaiherikkaan elämän jälkeen on yhä elossa. Kasvatti isäni siis oli seurannut biologisen isän liikkeitä sen verran että hän tiesi minun haluavan tietää edes jomman kumman vanhemman tietoja asian selvittyä minulle. 
 
Koska asia tuli minulle shokkina eteen nuoruudessa, niin olin tietysti epäluottavainen kaikkea kohtaan siitä lähtien. Kasvatti-isäni halusi ottaa yhteyttä biologiseen isääni. Biologinen isäni kertoi heti että hän on osannut odottaa tätä tilannetta ja hän sanoi heti että kyllä tapaaminen on mahdollista. Lähdimme pääkaupunkiseudulle tapaamiseen joka sujui hyvin. Vietimme koko viikon hotellissa asuen, jotta voimme rauhassa tavata useamman kerran biolgista isääni. Sain myös kuulla biologisen äitini vaiheista joka ei enään ollut elossa. Asiat tapahtuivat niin nopeasti että minun oli edelleen vaikea luottaa kehenkään. Kasvatti-isä ja biologinen isä keskustelivat mahdollisuudesta suorittaa isyystesti, koska kasvatti-isä tiesi että minua edelleen vaivaa epäluottamus ihmisiin. 
 
Tilasimme isyystestin suoraan biologisen isän osoitteeseen ja otimme näytteet samaan aikaan kasvatti-isän katsellessa vieressä. Lähetimme näytteet laboratorioon tutkittavaksi ja lähdimme sen jälkeen kotiin takaisin Rovaniemelle. Tulokset saatuamme isyys oli selvä myös testituloksissa ja minä sain mielenrauhan asian suhteen. Olen ollut puhelimitse yhteydessä biologiseen isääni ja olen päässyt tutustumaan häneen paremmin ja olen ymmärtänyt miksi asiat ovat menneet niinkuin ne ovat. 
 
Kiitän easyDNA:ta nopeasta ja joustavasta palvelusta. Olen kiitollinen myös biologiselle isälle siitä että hän on tahtonut antaa minulle mahdollisuuden tutustua häneen. Erityiset kiitokset kasvatti-isälle, joka on ensinnäkin hyvin kasvattanut minut ja vielä auttanut merkittävästi adoptioasian selvittämisessä. Niiden asioiden myötä olen jaksanut kääntää katsettani tulevaisuuteen pala kerrallaan.