Mikä on koirasi geneettinen ikä? Miten testi toimii?

Koiran geneettinen ikä testi on markkinoiden ensimmäinen laatuaan. Testi määrittää koiran biologisen iän ja rodun, jonka vuoksi se on ainutlaatuinen testi koirastaan ja hänen terveydestään huoltapitävälle henkilölle. On tärkeää huomata että koiran biologinen ikä on erilainen kuin sen kronologinen eli todellinen ikä. Koiran geneettinen ikä testi antaa tietoa koiran tulevaisuuden terveydestä ja hyvinvoinnista. Kromosomien päistä löytyvät telomeerialueet lyhenevät läpi elämän ja tämä kuvastaa yksilön vanhenemista. Mittaamalla kromosomin telomeereja ja vertaamalla niitä tietokannasta löytyvien samojen rotujen telomeeritietohin, voidaan määrittää missä vaiheessa elämää koirasi todennäköisesti on. Testissä saat myös tietoa koiran perimästä ja rodusta.

Mitä asioita tämä geenitesti selvittää?

Mitä hyötyä testistä on minulle ja koiralleni. Telomeerien analyysiin perustuvan ikätestin ja rodunmäärityksen tiedolla voi hyötyä monessa:

 

  • Koiran iän tunteminen jos todellinen ikä ei ole tiedossa. Tämä tieto puuttuu usein pelastettujen koirien osalta.
  • Voit hallita koiran elämäntapoja ja tehdä niihin hänen iän mukaisia muutoksia esim. ruokavalion suhteen.
  • Tunnistaa mahdollisia terveysriskejä, kuten sydänsairaudet, diabetes ja syöpä.

 

Saat tietoa koiran geneettisestä koostumuksesta eli mitä rotuja koirassa on. Tuntemalla koiran rotukoostumusta, voidaan arvioida sen yksilöllisiä piirteitä, kuten käyttäytymistä ja luonnetta. Tiedon avulla voidaan arvioida myös koiran terveyttä ja rodulle tyypillisiä sairaustiloja ja terveysongelmia.

Tärkeä huomio: Koiran geneettisen iän testit eivät ole diagnostisia ja niiden avulla ei voida suorittaa lääketieteellisiä tutkimuksia eikä hoitoja. Testi on tarkoitettu ainoastaan tiedonsaantia varten.

Näytteenotto ja tulokset?

Näytteenotto suoritetaan samalla tavalla kuin koirien muissa testeissä. Pakkauksen mukana tulevalla testipuikolla hierotaan koiran poskesta soluja näytteeseen. Menetelmä on täysin kivuton ja ei aiheuta koiralle haittaa. Laboratorio analysoi testipuikkoon tarttuneita soluja, jotka ovat irronneet koiran posken limakalvolta.

Tulokset lähetetään suoraan asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen heti kun ne ovat valmiina.

Tärkeä huomautus: Laboratorio tarvitsee tiedon myös koiran painosta joka pyydetään ilmoittamaan tietolomakkeeseen. Mikäli pentu on alle 2,5 vuotias, niin painoa ei tarvita analyysissä, vaan painosta käytetään keskimääräistä arviota.

Oletko kiinnostunut ainoastaan koiran geneettisestä iästä?

Tarjoamme mahdollisuuden määrittää ainoastaan koiran geneettistä ikää, ilman laajaa rotukoostumuksen määritystä. Geneettisen iän määrityksen hinta on vain 89 euroa. Tässä vaihtoehdossa koiran rotu/rodut tulisi olla tiedossa ja lisättynä näytteen mukana lähetettävään tietolomakkeeseen.

Tutustu myös koiran DNA-testi pakettitarjoukseen!

Hyödynnä mahtava tarjous koirasi testaukseen. Tarjoamme geneettisen iän määrityksen (sis. rodut) ja allergiatestauksen pakettihintaan 264 euroa. Näin saat laajasti selville koiran keskeisiä ominaisuuksia, terveyttä ja hyvinvointia. Allergiatesti on erinomainen tuote koiran ruokavalion suunnittelussa nyt ja tulevaisuudessa. Katso lista mitä ruoka-aineita testissä tutkitaan.

Mikäli et halua tilata allergiatestiä, niin voit valita myös geneettisen iän ja rodunmäärityksen testaukseesi mukaan. Rodun määritys yhdessä geneettisen iän testin kanssa on edullisempi kuin erikseen ostettuna.

Lue lisää koiran allergiatesteistä ja rotutesteistä. Tilaa testi suoraan netistä tai ota yhteyttä asiakaspalveluun. Testin tilaaminen on helppoa ja nopeaa. Tilauksen jälkeen lähetämme testipakkauksen suoraan kotiin.

Koiran allergiatesti